Angående att köra bil

Nu har jag konstaterat att det är läskigt. Framförallt i mörker. Mitt i natten. Brr. Det kan inte vara bra att ge sig ut i trafiken om man är för rädd för att köra om en som sniglar sig fram i 80. Eller att köra om man varje gång det blir möte är rädd för att råka gira till vänster och frontalkrocka? Eller för den delen är rädd för att den mötande bilen ska hamna i fel körfält? Nej Kristina, nu får du skärpa dig.

Självreglering och fula jeans

Det var förra nattens dröm det. Märks att jag är fastbunden vid en hemtenta just nu. Det där med jeansen vet jag inte riktigt, men det var nåt liknande den här drömmen.

Drömfull natt

Åker från Lund och drömmer om Lund. Det var nog första gången. Knasigt. Dessvärre är det ingenting jag kan gå in på här. Tyvärr. Återkommer.

Farväl Lund

Imorgon bär det norrut. Nu har jag packat. Mestadels böcker. Usch. Hemtenta som ska skrivas över julen. Dåligt med lediga dagar framför mig.

En tidig läggning

Efter en tung dag. Imorgon är sista schemalagda skolarbetet jag kommer ha på tre veckor. Samtidigt dimper hemtentan ner. Blir inte mycket fritid i jul kan jag tala om.

En sen nattens dröm

Följer med min syster ut på landet för att titta på ett slott som hon tycker att hela släkten ska tillbringa sommaren i. Långa slingriga grusvägar innan vi är framme. Kliver ur och går en sväng för att se hur det ser ut. Hon pratar om vad det finns för möjligheter här. Försöker övertyga mig om att det är en bra idé. Jag är ganska tveksam och följer skeptiskt efter henne, mest för att vara snäll.

Så går solen i moln och det hörs en åskknall. Hon vill fortsätta rundturen och innan jag har fått med henne tillbaka till bilen har ovädret brutit ut ordentligt. Jag påpekar att det är säkrast att sitta i bilen när det åskar, vilket till slut får henne att ge med sig. Vi sätter oss i bilen, blöta och uppjagade. Hon sitter i förarsätet och jag bredvid. Plötsligt ser jag hur hon tittar till höger om mig, förbi mig, ut genom bilens högra framruta. En obeskrivlig skräck sprider sig i hennes ansikte, samtidigt som jag ser en skugga svepa förbi bakom mig utanför bilen. Känner intuitivt att det är en annan människa, även om jag aldrig ser personen. Vill skrika åt min syster att trampa gasen i botten så vi kommer därifrån, men innan jag hinner hindra henne öppnar hon sin bildörr och ger sig ut i regnet...

Så här är det

Jag står inte alltid på en fullständigt teoretiskt bearbetad grund när jag uttalar mig. Inte heller ser jag alltid saken från alla perspektiv, som till exempel med artikeln "Det var som katten". Reagerade på fenomenet självlysande katter, relaterade till katter jag träffar på gatan och skrev ett litet inlägg. Det är allt.

Blir förvånad att det väcker upprörda känslor, samtidigt som jag också vill tacka för all bakgrundsfakta jag nu fått vilket också leder till en vidare syn på genetikforskningen. Tack så mycket, men till nästa gång, ta inte allt så förbannat allvarligt.

Men, nu blir det sängen

Heldag med redovisningar imorgon. Bäst att gå och lägga sig. Önska mig en god natt och lycka i drömmandet. Hoppas det blir trevligt och utan avbrott. Hoppas hoppas. God natt katt!

Strages Youtube-favoriter

Oj, nu har jag missat många veckor. Han har redan kommit till # 72 på sin lista. Kommer ihåg en av de första, # 98 Animal (mupptrummis) duellerar mot Buddy Rich (storbandstrummis). Hysteriskt. 

Har en del att ta igen nu känner jag. Vilken press. Men det är det värt. Är inget dåligt onsdagsnöje att läsa Fredrik Strages klockrena texter och tips.

Självlysande katter

image34
Vet inte om jag gillar den här idén. Vet inte om jag gillar den över huvud taget. Inte alls. Katter som är framklonade för forskning om genetiska sjukdomar. En bieffekt är dock att de blivit rödglödande i mörker. Låter inte alls bra. Inte nog med att de stackars angorakatterna föds in till en liv vigt åt vetenskapen. De ska även tas ifrån det största en katt har. Att vara smidigt, tyst och framför allt en osynlig jägare i mörkret.

Dåligt med drömmar

Nu har det gått flera nätter sen jag drömde nåt jag kommer ihåg. Senast var en obehaglig dröm med en knivmördare för 3-4 nätter sen. Måste faktiskt säga att det känns ganska skönt att få sova i fred. Slippa vakna med bultande hjärta och vara rädd för att somna om. Men men, vi får väl se hur det håller i sig.

Nu har jag varit slö

Hade ju kommit igång där ett tag. Hjärnaktivitet har gått åt till annat. Det kan man väl säga utan att göra bort sig alltför mycket. Eller skylla bort sig. Ifrån sig?

Bananbakis

En kort men ganska bra sammanfattning av dagen än så länge.

Nattens dröm

Var på semester på en ö. Eller flera öar. Ungefär som i den här drömmen. Fast ljusare och trevligare. Det är ganska dåligt väder och vi är skogen mesta tiden. På en klippa vid havet. Inte särskilt mysigt när det blåser och havet är ljupgrått.

Det jag minns sen är att jag springer runt på skrangliga broar mellan öarna. Barfota. Kommer fram till en större brygga, eller flotte. Där sitter ett antal människor på rad på en bänk. Någon läser upp deras dom. Det visar sig att jag var på väg till min egen rättegång. Får ta på mig en orange t-shirt och sätta mig bland de andra. Varför ska alla dömas kollektivt och vad har jag gjort egentligen? En rad av människor kommer fram för att säga hejdå. Bland annat en tjej från min före detta pol mag-klass. En tjej som jag inte har träffat sen dess och inte direkt hade så mycket till övers för redan då. Jag bryter ihop.

Nu är jag trotsig

Sov inte så många timmat i natt. Har varit aktiv hela dagen. Är helt slutkörd. Med andra ord ett perfekt läge att dråsa i säng. Nu bums med detsamma. Men nej, då trotsar jag. Är nämligen ledig imorgon. Vilket betyder att jag inte måste gå och lägga mig nu. Att jag inte måste ställa klockan och gå upp tidigt imorgon. Så varför ska jag gå och lägga mig klockan tio? Ge mig en bra anledning. Trots trots trots.

Men vad gör jag i stället, för att inte somna? Läser singelbloggen på Expressen, terroriserar mina vänner på msn och tittar på top model med ena ögat. Vad håller jag på att förvandlas till för brud egentligen?!

Brusebad

Dusch på danska. Fint. Härligt. Ett ord danska som man förstår. Just nu är jag dock mest sugen på ett brusebad utan brus. Är totalt slut. Duggan var skitsvår och sen har vi suttit med grupparbetet under eftermiddagen. Seg som satan. Men ikväll blir det avsnitt sju av Twin Peaks. Ja ja.

Växthusgaser

Gjorde precis ett test på DN:s hemsida. Visade sig att jag gör av med 2,9 ton växthusgaser per år. Mindre än både genomsnittssvensken och världsmedborgaren, vilka hamnar på 6 respektive 4 ton per år. Inte illa. Tänk vad man kan roa sig med en sömnlös natt före tentan.

Nu kan jag inte sova i stället

Skit. Åt allt. Har ju aldrig sömnproblem annars.

Självförtroende som en treåring

Det vill säga på topp. Egocentrerad, utan att kunna göra sociala jämförelser med andra och oförmögen att se realistiskt på min egen förmåga. Så stör mig inte nu, för då kraschar jag och tappar lusten att utforska och lära mig nya saker.

Fastnade framför Musikbyrån

Det var ju illa. Men nu har jag satt på kaffe och då blir det ändring och andra biffar. Ge hjärnan ett litet koffeinrus och sen är man igång igen.

Okej, Kristina

Nu har du 15 timmar till duggan. Dags att plugga. Anknytning, affekt och självutveckling. Piaget, Erikson och Kohlberg. Information processing, språk och hjärna. Social, kognitiv och moralisk utveckling. Lekar, teckningar och könsidentitet.

Ja, ungefär så. Kan du få in allt det så ska det nog gå bra.

Var tvungen att ta bort bilden

Kan inte stå för det på min blogg. Men följ länken nedan i stället, det funkar nästan lika bra.

Skicka in din julbild till Sydsvenskan

Bild från Sydsvenskans julsida. Snälla säg att ni är ironiska eller har kiss- och bajshumor på riktigt låg nivå.

Nattens dröm 2

Ser drömmen som en tv-bild. Det är filmat utifrån en persons perspektiv. En polis som tillsammans med sin kollega har nästlat sig in i ett kriminellt gäng. Filmar med dold kamera.

Stämningen är hotfull i gruppen. Samtliga har pistoler eller andra skjutvapen. Vet inte vad de har för mål eller motiv, men de är på väg någonstans. Plötsligt fyrar en av dem av sitt vapen, panik uppstår och i samma veva kommer jag in i händelsen på riktigt. Som en av poliserna.

Gruppen tror att det är vi som skjutit och upptäcker att vi inte är på deras sida. Jag fortsätter filma och ser hela händelseförloppet genom kameran. Blir väldigt klumpig, ser dåligt och rör mig långsamt. Vi börjar försöka ta oss därifrån för att komma ifrån de andra. Samtidigt diskuterar de vad de ska göra med oss. Minns ett en av dem säger att de ska rymma till Oslo. Majoriteten bestämmer sig dock för att ge sig efter oss.

Resten av drömmen springer vi sedan för att komma undan. Genom trädgårdar och över buskar och vattenslangar. Skakar av oss dem flera gånger för att sedan bli upptäckta igen. De kommer från båda håll och i samma stund som det är kört för oss vaknar jag.

Nattens dröm 1

Är hos tigrar på en djurpark. Samma tigrar som jag drömt om innan. Tillsammans med en liten tjej. Vet inte riktigt vem hon är. Vi matar tigrarna med knäckebröd och leverpastej. De är bakom galler. Förutom en ungtiger som inte anses så farlig. Han är i ett annat rum men kommer fram till oss. Går på bakbenen och är ganska stor för att inte vara fullvuxen. Pratar med oss med en djup basröst. Ungefär som man tänker sig att tigrar pratar i sagorna. Minns dock inte vad han sa, med det var ganska hotfullt. Tjejen vill sen gå in till de stora tigrarna, men det hinner vi inte förrän drömmen är slut.

Anknytning och affektteori

Läsa lite till innan jag stupar i säng. Är nästintill medvetslös i hela kroppen. Har använt både muskler och hjärna fullt ut idag. Säger jag nu att jag hoppas på en trevligt och spännande dröm (vilket aldrig händer) så kommer det väl inte hända. Så därför säger jag ingenting. God natt!

Rekord

17 unika besökare. Inte illa Kristina. Mer än du nånsin har haft. Folk är uttråkade en måndagkväll, grattis. Nej, mrs Berk, nu kommer jag. Det här håller inte.

Kaffe eller inte kaffe

Funderar. Antingen tar jag kopp, blir pigg, kommer inte kunna sova, men kommer kunna sitta uppe lite till med Berk och hennes utvecklingspsykologi. Eller så tar jag inte kopp och kommer ändå inte kunna sova på rätt många timmar till. Det är frågan.

Hur tänker Aftonbladet?

Nu ligger ju i och för sig Linda Isacsson och Malin Berghagen i topp bland auktionerna, men kunde inte Aftonbladet hitta bättre bilder än de här? Är det många som blir sugna på att krama en kvinna med de där häxögonen? Eller med de där hörntänderna? Brr, inte jag i alla fall.

Godaste fisk- och tomatsoppan

Mums mums mums. Äter fisk alldeles för sällan. Det här var riktigt gott. Ny energi. Kanske till och med orkar göra nåt en söndagkväll.

Höga höjder i nattens dröm

Drömmer återigen att jag är i ett högt hus som inte direkt står stadigt på marken. För att ens komma in i det måste man ta en utvändig stege eller betala dyrt för att ta hissen uppför den branta backen. Jag väljer hissen, men väl uppe i lägenheten på elfte våningen börjar hela huset snurra och gunga. Inte roligt det här. Blir inte direkt av med min höjdrädsla tack vare de här drömmarna.

Efter en orolig natt

Det var länge sen jag vaknade, somnade om, vaknade och somnade om så här många gånger. Har sovit nästan 11 timmar, men det känns inte så. Skit. Jag var ju inte ens full igår. Ska man inte få utdelning för att man tagit en nykter helg helt frivilligt?

Ja ja, idag ska jag i alla fall läsa, handla och kanske leka fönstershoppare. Kanske jag inte hade orkat om jag varit bakis. Så det så!


RSS 2.0