Självlysande katter

image34
Vet inte om jag gillar den här idén. Vet inte om jag gillar den över huvud taget. Inte alls. Katter som är framklonade för forskning om genetiska sjukdomar. En bieffekt är dock att de blivit rödglödande i mörker. Låter inte alls bra. Inte nog med att de stackars angorakatterna föds in till en liv vigt åt vetenskapen. De ska även tas ifrån det största en katt har. Att vara smidigt, tyst och framför allt en osynlig jägare i mörkret.

Kommentarer
Postat av: Robin

Fy fan, blir helt jävla förbannad när jag läste det här. Jävla idioter, dom kan väl forska på sig själv istället för att ta ett oskyldigt djur, lägg ner den där jävla SKITEN om kloning, varför i helvete är det så jävla viktigt att kunna klona saker. Skulle det lyckas, och folk skulle kunna överleva allt, då går jorden under....det får inte plats så mycket folk. Så då har vi skapat ännu en sak som hotar jordens överlevnad. FY FAN är nyckelorden.

2007-12-12 @ 23:26:56
Postat av: NoNo

Igenom genteknik kanske vi kan ta bort ärftliga sjukdomar som t.ex schizofreni, cancer och andra allvarliga tillstånd.

Vi skulle inte överleva allt men vi skulle dö av åldern vid 100 år snarare än att dö av någon sjukdom. Dvs. långsamt somna bort. Det som de testar i just det här testet är vad som händer när man byter ut vissa DNA-markörer.

Det är också endast i UV-ljus som de här katterna lyser så det är knappast som att de springer runt som lampor i mörkret.

2007-12-13 @ 04:49:08
Postat av: Kristina

Jag håller med om att forskningen är viktig. Det var inte tänkt som ett inlägg i den debatten. Det jag läste i artikeln var dock att "resultatet är att katterna blivit självlysande i uv-ljus och ser närmast rödglödgade ut i mörker". Dessvärre har jag inte mer information om forskningsprojektet än det som stod i Aftonbladet. Så ta det hela med en nypa salt.

2007-12-13 @ 08:37:53
URL: http://dromdagbok.blogg.se
Postat av: Molly

Katterna lyser svagt rött i mörker och blir knallgröna i UV-ljus. Så jo, de lyser faktiskt av sig själva... och jag tycker det är enormt läskigt. Däremot vet jag inte om det här inte är så udda att det faktiskt är fejk.

Människan är inte avsedd av överleva vad som helst, för övrigt, och jorden är redan oerhört överbefolkad. Fler och fler blir sjuka hela tiden, sjukdomarna evolverar snabbare än vi... det kanske är dags för mänskligheten att fatta piken...?

2007-12-13 @ 10:33:00
Postat av: Illwill

Molly? "Människan är inte avsedd av överleva vad som helst"

Människan är inte "avsedd" att göra nåt, ditt religiösa freak. Evolutionen har ingen plan och det finns ingen mening med det hela. Vi existerar för att vi kan. Vi överlever som art för att vi kan föröka oss. Det finns ingen som sitter och bestämmer vad som kommer hända och det finns som sagt ingen "gudomlig" plan (vilket skulle vara svårt då det uppenbarligen inte existerar nån "gud"). Fler och fler blir sjuka? Ja, för tidigare existerade ju inte sjukdomar. Du vet att anledningen till att såpass många vita är immuna mot AIDS (inte HIV) är pga pesten va? Pesten var (är) en rätt ok sjukdom och den var inte först i listan precis. Självklart ökar antalet sjukdomar ju mer möjligheter virus etc får att mutera (något som blir ett resultat av att människor träffar andra människor), men det är bara logiskt och åter igen inget att fatta nån pik om.

Mänskligheten kommer anpassa sig efter naturen, likt övriga arter gör vi inte det förrän vi absolut måste. Djuren (de övriga) anpassar sig inte om de inte absolut måste. Finns det mat så förökar de sig. Människan är lite mer extrem, vissa raser mer än andra, men förr eller senare så kommer artens population anpassa sig efter tillgängliga resurser. Anledningen är väldigt enkel och den samma för alla andra arter, när resurserna inte räcker till så dör en del. Etiopien är ett bra exempel, maten räcker inte till alla och då dör en del. Visserligen ett lokalt problem men förr eller senare kommer det gälla globalt.

Ni som blir så upprörda...seriöst, väx upp. Vi snackar om en handfull kissemissar som antagligen blir väldigt väl omhändertagna. Angora är redan en framavlad kattras, inte direkt världens bästa jägare heller. Människan är vad den är, vi är ett allätande rovdjur som utnyttjar andra arter. Jag är betydligt mer förtjust i katter än jag är i människor och hade dessa katter mått illa så hade jag blivit illa berörd. Det finns så mycket annat ni kan bli upprörda och "rasa" över, vill ni ha en lista på saker som borde betyda mer än två kullar framavlade självlysnade raskatter som tas hand om väldigt väl?

Ni får ett enda exempel som ni borde tänka på: Sveriges riksdag har (vid flera tillfällen?) röstat ner förslag om att kriminalisera tidelag. Visserligen vore väl självlysande katter något för våra riksdagsledamöter (lättare att våldföra sig på dem då de inte kan gömma sig i mörkret) men det är något annat.

2007-12-13 @ 13:23:27
Postat av: Nihonshu

Det självlysande är ingen biprodukt eller olycka, det var en fullt medveten sak som forskaren tog fram för sin forskning.

2007-12-13 @ 14:27:05
URL: http://nihonshu.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback